duminică, 17 septembrie 2017

In memoriam                                     IN MEMORIAM


Pe 10 septembrie 2017, într-o frumoasă zi de toamnă, asemenea sufletului ei, am condus-o pe ultimul drum pe iubita noastră mamă și bunică, OLIMPIA COTAN - PRUNĂ: un om bun, săritor, sociabil, corect, vesel și foarte-foarte optimist, o persoană specială care și-a crescut, educat și iubit nu doar fiicele, ci și nepoții. Nu sunt cuvinte ca să putem exprima durerea care ne-a cuprins și care nu se va șterge nicicând. Sprerăm ca sufletul său extraordinar să-și găsească drumul spre înaintașii pe care i-a respectat atât, iar calea rotăcită s-o conducă spre zeul strămoșilor noștri daci, Zalmoxis, așa cum îi plăcea ei să creadă că va fi. Dumnezeu s-o odihnească pe căile astrale!
Olimpia Cotan - Prună (născută la 8 august 1941 în satul Neatârnarea/Cailderea, județul Tulcea – decedată la 7 septembrie 2017 în București) a absolvit Universitatea București – Facultatea de Filosofie și  Școala Pedagogică de Învățători – Constanța.
Autoare a numeroase comunicări în domeniul Preistoriei, istoriei geto-dacilor, mitologiei, tradițiilor și obiceiurilor străvechi românești publicate în reviste precum Dacia Magazin, Dacia Nemuritoare, Basarabia literară, Origini, Studii și cercetări de dacoromânistică, Olimpia Cotan-Prună a fost membru activ al Ligii pentru Renașterea Daciei cât și a Dacia Revival și a participat anual la Congresul Internațional de Dacologie și Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Română.
A murit o inimoasă susținătoare a curentului dacologic…afirma Napoleon Săvescu la aflarea tristei vești. (https://www.facebook.com/napoleon.savescu)
De asemenea, Olimpia Cotan-Prună, alături de Tașcu Beca, este autoarea lucrării Rezistența (1995) ce surprinde o pagină de istorie necunoscută a luptei de Rezistență anticomunistă dobrogeană în fruntea căreia s-a aflat și fratele său, Cotan M. Ionel, condamnat de regimul comunist la muncă silnică pe viață și stins din viață în închisoarea de la Gherla.

Fiică a urmașilor geților Dobrogei, dna Olimpia Cotan - Prună a fost o înflăcărată iubitoare a istoriei noastre naționale în varianta ei necenzurată pentru că istoria nu cară după ea aluviuni ci doar firul cristalin al apei...P.S. - Întrucât o parte dintre lucrările doamnei Olimpia Prună sunt încă în stadiul de manuscris, pe parcursul tehnoredactării lor le vom posta în continuare pe acest blog. Familia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu